Maidanul Primăriei, Bucureşti


Se numea aşa pentru că, în preajma locului unde este astăzi TNB, se afla clădirea Primăriei. În anii ’30, pe acest maidan a fost amenajat un complex de agrement, apoi a funcţionat, o perioadă, un circ, devenit Circul de Stat. Abia în 1967, locul este pregătit pentru construirea noii clădiri a Teatrului Naţional (inaugurat în 1973). Hotelul Intercontinental, realizat ca parte din ansamblul TNB, a fost ridicat în locul unui „pachet” de case rămase din vechiul ţesut al oraşului.
De partea cealaltă a bulevardului, în fotografia originală se observă corpul nou al Universităţii (prezent şi astăzi, cu mici modificări ale acoperişului şi decoraţiunilor, în urma refacerii învelitorii), Hotel Britania (pe locul staţiei de taxi de la fânână), apoi case de înălţime joasă (pe locul blocului Dunărea 1, înainte de 1977, respectiv al cazinoului de la parterul Dunărea 2, în prezent), iar în dreapta, abia vizibilă, turla Bisericii Enei, demolată în 1977.
În spatele hotelului, se poate observa un colţ din corpul vechi al Şcolii de Arhitectură, clădire uşor de observat astăzi, de pe esplanada TNB.

localizare în prezent: Bd. Nicolae Bălcescu, Nr. 2, Sector 1
sursa fotografiei originale: colecţia Alex Gâlmeanu (Muzeul de fotografie) via rezistenta.netComparație ATUNCI - ACUM. Plimbaţi cursorul peste imagine.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
share on Tumblr
Tumblr
Email to someone
email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.