Pasajul Comercial, Bucureşti


cunoscut azi, eronat, ca „Hanul Gabroveni”; originalul Han Gabroveni este actualul Club Fire, situat intre strazile Gabroveni si Covacilocalizare in prezent: intersecţia str. Lipscani cu str. Băcani, cu intrări la str. Lipscani, nr. 86 şi str. Gabroveni, nr. 51, Sector 3
sursa online a fotografiei originale: turistinbucurestiro.blogspot.roComparație ATUNCI - ACUM. Plimbaţi cursorul peste imagine.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email

4 thoughts on “Pasajul Comercial, Bucureşti

  1. +
    Berkowitz Adolf says:

    Ce frumoasa era poarta (banuiesc) originala!

  2. Nu era Hanul Tudorache, ala era pe Gabroveni nr 12 daca nu ma insel (trebuie sa ma uit in materialele de arhiva).

  3. @Berkowitz Adolf: Ma indoiesc ca pana in anii ’80 se pastrase poarta originala a hanului, dar da, poate fi una originala pentru Pasajul Comercial, asa cum era denumita cladirea, inca din sec. al XIX-lea.

    @Adrian Craciunescu: Ar fi fost mai corect sa pun denumirea de ‘Pasajul Comercial’ fotografiei din ’84, dar am vrut sa subliniez redenumirea… Din cate stiu, la adresa str. Gabroveni, nr. 12, este acum Club Fire, care e, de fapt, adevarata cladire a Hanului Gabroveni. Chiar va rog sa verificati daca nu cumva Hanul Tudorache a fost redenumit, dupa incendiu, si transformat in ‘Pasagiul Comercial’, asa cum apare clar pe planul din 1911.

  4. Nu, Hanul Tudorache a devenit ulterior Hotel Gabroveni, cum e trecut si pe planul din 1871. In 1890, pe alinierea strazii Gabroveni, se vede ca proprietarul era Russe Rusescu, acelasi care detinea si nr. 6 unde era Hotel Transilvania. Trebuie sa caut prin documente a am unul in care se vorbeste de Tudorache in legatura cu mostenitoarea lui. „Hanul Gabroveni”, adica Pasajul Comercial era proprietatea Farchy inca de pe planul de aliniere Lipscani din 1886

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.