Proiectul theNow

Acesta este un proiect-hobby, o idee mai veche, din anii facultăţii, dar pe care am reuşit să o pun în practică în mai 2014.

Denumirea proiectului, theNow, reprezintă un joc de cuvinte din engleză: „then & now” – atunci şi acum, dar şi „the now” – prezentul, înţeles ca momentul fiecărei epoci, în parte.

Probabil că sunteţi familiarizaţi cu aceste comparaţii în timp de genul „atunci & acum” sau „then & now”, însă prin acest proiect îmi propun să vă prezint, prin metode interactive, evoluţia numeroaselor elemente reprezintative pentru aşezările umane, fie spaţii urbane sau obiecte de arhitectură, schimbări care reflectă ideologiile diverselor regimuri politice sau concepţii arhitecturale sau urbanistice, specifice fiecărei epoci. 

Proiectul trebuie să fie cât mai obiectiv, aşadar dumneavoastră veţi călători în timp şi veţi putea evalua singuri natura schimbărilor.

METODELE INTERACTIVE ALE PROIECTULUI

Trebuie doar să plimbaţi cursorul (desktop) sau să atingeţi ecranul tactil (mobil) în dreptul imaginii.

GLISARE – comparaţia poate fi mai sugestivă atunci când sunt vizibile jumătăţi alăturate ale celor două „lumi” ; metoda mai este utilă pentru remarcarea modificărilor fine, a detaliilor.

TRANSPARENŢĂ – potrivită pentru expunerea prezentului ca surpriză, în cazul în care întreaga imagine de epocă sau o foarte mare parte din aceasta s-a modificat radical.

metoda REGLABILĂ – afişarea suprapusă a celor două „lumi” ; dumneavoastră decideţi ce epocă să fie mai vizibilă şi în ce măsură.

metoda AUTOMATĂ – pentru o vizualizare mai rapidă (utilă în cazul seriilor de comparaţii), face o trecere totală, lină, între trecut şi prezent.

Comparație ATUNCI - ACUM. Plimbaţi cursorul peste imagine.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
share on Tumblr
Tumblr
Email to someone
email