Costin Gheorghe

Jurnal

Mașina Timpului, la Muzeul Municipiului București

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Masina Timpului No 3Pe 19 și 20 februarie, la ora 19, seria conferințelor de la Muzeul Municipiului București reîncepe cu mult așteptata Mașina Timpului a lui Cristi Radu de la Rezistența Urbană. Acest format, prezentând publicului transformările municipiului București de la o epocă la alta, a ajuns la partea a 3-a, care are o particularitate: vor fi prezentate imagini vechi din colecția unui singur fotograf, Willy Pragher, care a documentat viața capitalei în perioada interbelică (anii ’30), în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (Rebeliunea Legionară și bombardamentele, anii ’40) și, mult mai târziu, revenit în țară, în regimul comunist (anii ’70).

Astfel, Cristi va lua cadrele originale reprezentative ale lui Willy Pragher și le va compara cu situația prezentă, printr-o trecere lină, de suprapunere, una din ideile care au inspirat proiectul theNow. De asemenea, la conferință vor fi prezentate, în seria fotografiilor din anii ’40, și comparații din cadrul proiectului.

Conferința va fi reluată, cu siguranță, și cu alte ocazii, așadar urmăriți aici Rezistența Urbană sau consultați pagina evenimentului.

Pentru partea a 4-a a conferinței, sper să colaborăm și mai mult, pentru o nouă serie de călătorii în timp prin București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *