theNow

Este un proiect-hobby care îmbină ambele domenii preferate, arhitectura și fotografia. Am reușit să îl demarez în mai 2014, odată ce am găsit soluția potrivită pentru prezentarea materialului. Cu siguranță ați mai văzut, pe internet, comparații de genul atunci & acum sau then & now, comparații în timp ale acelorași locuri. Încă de la începutul facultății, odată ce au apărut din ce în ce mai multe blog-uri sau site-uri de istoria arhitecturii bucureștene, am început să colecționez material fotografic de epocă, dar și să mă preocup de semnificațiile imaginilor. 

Prin theNow, îmi propun să vă prezint, prin metode interactive, evoluția spațiilor urbane pe care le-am vizitat cu diferite ocazii, făcându-i chiar pe vizitatori să conștientizeze singuri schimbările survenite în aceste locuri, influențele socio-politice ale fiecărei epoci.

eMotion

Titlul proiectului poate avea două înțelesuri: emotion și e-motion (electronic motion) pot defini expresia emoția mișcării digitale. Animațiile de acest gen sunt, de fapt, fișiere GIF animate și se numesc cinemagraf (cinemagraph). Particularitatea acestora, spre deosebire de o scenă video ciclică, este aceea că doar anumite elemente ale imaginii sunt în mișcare, fiind hibridul dintre fotografie și film.

Fie că vă entuziasmează, fie că vă înspăimântă, cinemagraf-ul transmite o emoție aparte…

panOrama

Pe oriunde mă plimb, îmi place să fac imagini desfășurate ale spațiilor care îmi transmit o stare aparte, fie că e vorba de punct de belvedere, piață urbană sau interior monumental al unei clădiri. De asemenea, mi-ar plăcea să mă reîntorc acolo de oricâte ori vreau, astfel a apărut ideea de a prezenta panoramele într-un mod interactiv, pentru o experiență cât mai bună.

Vintage Moments

Este mai mult rodul jocului și experimentului în programe de editare foto. De mic mi-a plăcut atmosfera pe care fotografiile vechi o aveau și am, în special, o pasiune pentru lumea anilor ’60-’70, pentru Space Age și Retro Futurism.

Îmi place să fac surprize prietenilor dând o atmosferă aparte fotografiilor în care i-am surprins. Acesta este stilul meu preferat de editare.

My Life Through Lens

Primul meu blog foto… A devenit, în timp, jurnalul meu foto, cu multe amintiri din călătorii, de la diferite evenimente la care am participat sau, pur și simplu, din explorările orașelor.

Leave a comment